MISAB #5 + 21 + 22 och lite till!

På söndag avslutas den femte internetauktionen hos MISAB. Ännu en gång har Dan fått ihop en trevlig samling objekt som ska säljas. Kanske lyser toppobjekten både vad gäller kvalitet och raritet med sin frånvaro. Men syftet med internetauktionerna är naturligtvis att sälja av lite enklare material som lämnas in, medan det bättre materialet sparas till kvalitetsauktionerna.

Konstaterar att det finns en hel del objekt som jag är intresserad av på söndag. Det kommer att bli ett antal bud på förhand eller förhoppningsvis deltagande ”live” på auktionen. Vis av erfarenhet från tidigare auktioner är nog det senare att föredra. Tror att jag åtminstone bockat för ett tiotal objekt. Av bara farten brukar det sedan bli ytterligare något bud på objekt som är halvintressanta.

Künker auktionen häromveckan blev relativt billig för min del så det finns fortfarande köputrymme kvar denna vår. Dock gäller det att hålla i börsen lite extra. I Agendan finns förutom MISAB 21- 22, säkert 5-6 ytterligare bra auktioner med svenska objekt innan midsommar, Philea, Haljak, MISAB23, SNF och säkert ett par till inräknade! Snacka om hausse på myntmarknaden just nu. Naturligtvis är förutom ett stort numismatiskt intresse både det låga ränteläget och den högt värderade börsen bidragande orsaker. Den senare slog faktiskt all-time-high i går förmiddag även om index senare föll tillbaks något.
Redan vid en snabb genomläsning i går kväll av MISAB 21 och 22 på föreningskvällen (SNF) konstaterade jag att det blir besök på Sheraton både lördag och söndag om en månad. Väl hemma kunde jag i lugn och ro bläddra i båda katalogerna. Den lite mer grundliga genomgången fortsatte sedan på tågresan in till jobbet i morse. Mitt intryck från igår bekräftades. Det är otroligt många bra objekt som MISAB ska sälja. Både vad gäller de riktiga topparna men också mynt i mellanklassen. Eller vad sägs om exempelvis både baretten och spiran 1534, fyra av fem myntorter för Vasa ören (bara Åbo saknas, men där har MISAB nyligen sålt två exemplar), Säterfyrk och två Arboga klippingar med mera, med mera.

Ser med spänning fram mot MISAB 21 och 22 men första ska alltså internetauktionen på söndag klaras av.

IMS >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *